معرفی

صنعت نفت به عنوان صنعت استراتژیک کشور به منظور انجام اکتشاف، استخراج، پالایش، تدارک و توزیع نفت خام و فرآورده های نفتی همواره به حجم قابل توجهی از کالاها، تجهیزات و قطعات یدکی نیازمند است. اتخاذ رویکرد صحیح و استراتژیک به مدیریت این حجم عظیم از اقلام نه تنها میتواند به بهرهوری در استفاده از منابع در سطح این صنعت بیانجامد بلکه بر توسعه سایر بخشهای صنعت و اقتصاد کشور نیز تاثیر چشمگیر خواهد داشت.
سیستمهاى لجستیکى با توجه به ماهیت سازمانى و هدف مربوطه فعالیتهاى برآورد، تأمین، نگهدارى و توزیع اقلام مورد نیاز واحدهاى تحت پوشش را به عهده دارند. اصولاً در این گونه سیستمها با توجه به لزوم پشتیبانى کامل و سریع واحدهاى تحت پوشش، نگهدارى کالا امرى اجتنابناپذیر است. این مجموعه فعالیت، بدون داشتن یک منطق مناسب براى شناسایى و طبقهبندى اقلام امکانپذیر نیست. این موضوع در سازمانهای بزرگ از اهمیت بیشترى برخوردار خواهد بود و وزارت از جمله سازمانهای پیشرو در این زمینه میباشد. از طرف دیگر تنوع نیازها موجب مىشود تا اقلام متنوعى در سطح سازمانها ایجاد گردد که این مهم نیازمند برنامهریزى و طراحى یک ابزار مناسب جهت تسهیل عملیات لجستیک خواهد بود.
لذا با تعریف پروژه "یکپارچه سازی و تلفیق طبقه بندی کالا و انطباق آن با نظام ملّی ایران کد" در وزارت نفت و طراحی سیستم کدینگ این پروژه، زیرساخت اطلاعاتی پایه "سیستم خرید الکترونیکی و سایر سیستمهای لجستیکی و عملیاتی وزارت" فراهم خواهد آمد.
اهداف
- تولید شناسه منحصربفرد به ازای هر قلم کالای جاری سازمان (جلوگیری از ورود و تعریف اقلام تکراری)
- تولید کاتالوگ الکترونیکی اقلام به عنوان شناسنامه اطلاعاتی هر قلم مطابق سبد اطلاعاتی درخواستی
- استاندارد کردن رویه ها و دستورالعملهای مدیریت اطلاعات کالا
- استفاده از کارکردهای وجود الگوی توصیف اقلام (استانداردسازی شناخت کالا)
- استفاده از کارکردهای وجود استانداردهای نوشتاری عناصر و ارزشهای اقلام
- استفاده از کارکردهای فناوری اطلاعات در مدیریت اطلاعات اقلام
- ایجاد زیرساخت برای منبع یابی اقلام وزارت نفت
- ایجاد بانک اطلاعاتی سیستم (تجهیزات) وزارت نفت
دسترسی به سامانه
- از طریق اینترانت شرکت ملی نفت ایران و آدرس oilcoding.ir و دریافت نام کاربری و کلمه عبور از مدیریت فاوا نفت
